VISSZAMELEGSZIK AZ IDŐ

EB09 fotója, köszönjük!

Ismét melegedés kezdődik, majd pénteken egy átmeneti lehűlést követően szombaton délkeleten akár 30 fokot is mérhetünk.

Szerdán kelet felé távozik a front és csapadékzónája. A reggeli órákban még délen, keleten és északkeleten eshet, a front mögött viszont kitisztul az ég. Délelőtt mindenhol megszűnik a csapadék és hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Szeles marad az idő, de délutánra mindenhol 20 fok fölé megy a hőmérséklet.

Erősödik a nappali felmelegedés,

csütörtökön már 27-28 fokra is visszamelegszik a levegő. Napközben marad a jobbára napos, szeles idő, viszont az esti órákban északnyugat felől újabb hidegfront hoz záporokat, zivatarokat lehűléssel, helyenként viharossá fokozódó északnyugati széllel. Pénteken így csupán 15-24 fok között alakulnak a maximumok. A Nyugat-Dunántúlon lesz hűvösebb, délkeleten 23-24 fok. Kezdetben nyugaton lehetnek még záporok, másutt már szakadozott lesz a felhőzet és a légmozgás is mérséklődik.

 

Hétvégére nyárias idő jön

Hétvégére pedig visszakacsint megint egy kicsit a nyár, legalábbis ami a délkeleti tájakat illeti. Ott 28-30 fokos maximumokkal isszámolhatunk. Szombaton a Dunántúlon és északon lesz több felhő, ott zápor, zivatar is kialakulhat. Az ország nagy részén 23-27 fokig melegszik a levegő, ennél hűvösebb nyugaton, északnyugaton, melegebb délen és keleten lesz. Vasárnap egy hidegfront hatására ismét többfelé feltámadhat a szél, csapadék is sokfelé előfordulhat a nap folyamán eső, zápor, zivatar formájában. Keleten, délkeleten még 24-28 fok is lehet, máshol 16 és 23 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

https://www.idokep.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.